Marmurowe jaja (samuraja)

0 (0 ocen)

Delikatny smak jajka zostaje wzbogacony aromatem azjatyckich korzeni i przypraw

Składniki:

  • 8 jajek
    3 torebki czarnej herbaty
    ok. 10 ziaren pieprzu
    1 laska cynamonu
    1 gwiazdka anyżu
    1 suszona papryczka chili
    łyżka ziaren kolendry
    łyżka soli
    3 łyżki sosu sojowego
    łyżka alkoholu

Marmurowe jaja (samuraja) - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Jajka ugotować na twardo. Poczekać aż się ostudzą, następnie delikatnie potłuc skorupki, aby nie odpadły od jajek. Jajka wraz z pozostałymi składnikami włożyć do garnka z wodą i gotować na małym ogniu ok. 30 minut. Tak przygotowane jajka w zalewie wstawić do lodówki na całą noc. Rano jajka obrać i podawać z pikantnym sosem.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy