Marmurkowy sernik z budyniem

4.5 (193 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Pyszny, wilgotny, biało-czekoladowy. U mnie z ciast, to właśnie serniki mają największe powodzenie.

Składniki:

  • ciasto: 30 dag mąki
    10 dag masła
    3 łyżki cukru
    jajko
    szczypta soli

    masa: 1 kg twarogu na serniki
    5 jajek
    1 szklanka cukru
    szklanka śmietany 18-proc.
    tabliczka gorzkiej czekolady
    po op.budyniu czekoladowego i waniliowego
    20 dag kandyzowanych owoców

    polewa: tabliczka mlecznej czekolady
    masło i bułka tarta do formy



Wystaw ocenę:

4.5 (193 ocen)

Zobacz również:

Desery

Marmurkowy sernik z budyniem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • żóltka zmiksuj z cukrem 1. Ciasto: mąkę zagnieść z masłem, cukrem, jajkiem i solą. Schłodzić, po godzinie rozwałkować. Ciasto umieścić w wysmarowanej masłem i posypanej bułką tartą blaszce (25x40cm) i ponakłuwać widelcem. Piec 12 minut w 180st.
  • połacz z owocami kandyzowanymi 2. Masa: żółtka zmiksować z cukrem, dodawać na przemian śmietanę i twaróg. Połączyć z połową bakalii i pianą z białek, wymieszać. Masę podzielić na pół. Jedną część wymieszać ze stopioną, wystudzoną czekoladą i budyniem czekoladowym, drugą z budyniem waniliowym.
  • nakładaj ser 3. Obie masy układać na przemian na podpieczonym spodzie. Piec godzinę w temp.160 st. Wierzch polać stopioną czekoladą i posypać pozostałymi kandyzowanymi owocami.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Budyń czekoladowy Owoce

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

KHWS_01-2014

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Boże narodzenie

Podobne przepisy

To może cię zainteresować