Marmurkowe brownie

0 (0 ocen)

  • 25 min

Ciasto pokrojone w kostkę świetnie nadaje się na każde przyjęcie.

  • 25 min

Składniki:

  • 1 tabliczka białej czekolady
    1 tabliczka gorzkiej czekolady
    200g palmy
    6 jaj
    niepełna szkl mąki
    2 szkl cukru
    cukier puder do posypania ciasta

Marmurkowe brownie - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Marmurkowe brownie 1. W kąpieli wodnej rozpuścić połowę palmy z białą czekoladą. To samo zrobić z gorzką czekoladą. Jajka ubić mikserem, dodać stopniowo cukier a następnie mąkę. Masę podzielić na 2 części. Do jednej wlać białą czekoladę a do drugiej gorzką.
  • Marmurkowe brownie 2. Do małej foremki wlać ciemną masę a na nią wylać jasną i przemieszać widelcem aby powstał wzorek. Piec w piekarniku nagrzanym do 180 stopni ok 20-25 minut. Ostudzić i posypać cukrem pudrem.

Porady

Ciasto posypałam dodatkowo różową waflową posypką.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy