• Więcej niż 10 osób
  • Średni

Rewelacyjna ,wilgotna i maślana babka . Nasza ulubiona.

  • Więcej niż 10 osób
  • Średni

Składniki:


  • - mąka (niepełne szklanki): 3 szklanki
    - cukier: 1 szklanka
    - cukier wanilinowy: 1 opakowanie
    - jaja: 5 sztuk
    - mleko: 1 szklanka
    - kakao: 3 łyżki
    - proszek do pieczenia: 2 łyżeczki
    - masło: 20 dekagramów
Wystaw ocenę:

3 (1 ocen)

Zobacz również:

Babki Desery

Marmurek. - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Marmurek 1. Masło utrzeć z cukrami na puszystą masę. Stopniowo dodawać po jednym żółtku .Białka ubić na sztywno .Dodać do masy maślanej.Delikatnie wymieszać . Mąkę przesiać z proszkiem do pieczenia.Masę podzielić na 2 części.Do jednej dodać połowę mąki oraz 1/2 szkl mleka. Do drugiej resztę mąki ,kakao i pozostałe mleko. Delikatnie wymieszać.
  • 2. Białe ciasto wylać do formy następnie ciemne ciasto .Piec w 180 st. godzinę.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Mąka

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować