Marchewkowy ryż - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.mięso: Mięso kroimy w małą kostke,smażymy na patelni.Do usmażonego mięsa wlewamy szklanke wody i dodajemy kostkę mięsna i pora. Duszimy ok 20 min aby mięso było miekie .
W tym czasie obieramy marchewkę, myjemy i ścieramy na tarce jarzynowej na dużych oczkach.Przekładamy do rondla i zalewamy mała ilościa wody(tak ay zakryła marchewke).Gotjemy na małym ogniu 10 min . Dodajemy połowę szczypiorku ananasa i ewentualnie kukurydzę . Wlewamy sok z asanasa . Dusimy az wyparuje sok. Następnie dodajemy ryż , mięso i łyzke masła . Wszystko dobrze wymieszac i potrzymać na małym ogniu 5 min. Wykładamy na talerz i posypujemy resztą szczypiorku.
Porady
Do dania można dodać mięso które zostało z wczorajszego obiadu.
Komentarze