marchewkowy pudding!

0 (0 ocen)

  • 45 min

Skoro z czerstwego chleba można zrobić pudding, to czemu nie zrobić go z lekko czerstwego już ciasta?

  • 45 min

Składniki:

  • 2 kawałki ciasta marchewkowego
    1 (duże) jajko
    100ml mleka
    100ml śmietany

Marchewkowy pudding! - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Piekarnik nagrzać do 180 stopni (opcja grzania: termoobieg). Ciasto marchewkowe pokroić w kostkę, następnie umieścić w kokilce/naczyniu żaroodpornym. Jajko wbić do miseczki, roztrzepać za pomocą widelca lub rózgi. Dodać mleko oraz śmietanę, dokładnie wszystko wymieszać. Tak przygotowaną masą zalać kawałki ciasta marchewkowego. Wstawić do piekarnika. Zapiekać przez 30minut. Gotowy pudding wyjąć, ostudzić i podawać.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy