1.Wymieszaj w misce mąkę z proszkiem do pieczenia,cukrem,cukrem waniliowym,solą i cynamonem.
Marchewki zetrzyj na drobnej tarce,dodaj olej i wymieszaj.
Suche składniki ucieraj mikserem,kolejno wbijając po 1 jajku.
Na końcu dodaj marchewkę i migdały.
Ciasto dokładnie wymieszaj przełóż do formy(tortownica26cm lub blaszka 30cmx30cm)
wysmarowanej tłuszczem i wysypanej bułką tartą.
Piecz 1 godz.w 170'C ,jeśli wierzch się za bardzo rumieni przykryj ciasto pergaminem.
Upieczone ciasto ostudzić
MASA:
Masło rozpuść i pozostaw do ostygnięcia.
Twarożek utrzyj z cukrem pudrem i aromatem waniliowym,nie przerywając ucierania wlej masło.
Gotową masę rozsmaruj na cieście i wstaw na około 3-4 godz.do lodówki.
Komentarze