Marchewkowe udko

0 (0 ocen)

  • 50 min

Bardzo dobre udko zrobione inaczej :)

  • 50 min

Składniki:

  • 3 udka (tylko ta grubsza część)
    2 średnie marchwie
    100g ser feta
    1 jajko
    bułka tarta, panierka
    1 łyżeczka kucharka
    sól i pieprz
    majeranek

Marchewkowe udko - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • udko 1. Udka myjemy, wydrążamy kość, rozbijamy jak schabowego. Solimy i pieprzymy.
  • marchew 2. Marchew myjemy, obieramy i ścieramy na tarce na dużych oczkach. Podsmażamy na oleju dodajemy 1 łyżeczkę kucharka.
  • jak układać 3. Udka układamy na desce wykładamy marchew i ser feta pokrojony w kostkach.
  • udka 4. Udka zawijamy w roladki posypujemy majerankiem, obtaczamy w jajku, bułce tartej połączonej z panierką i kładziemy na patelnie z rozgrzanym olejem.
  • smacznego 5. Smacznego :))

Komentarze

Podobne przepisy