Marchewkowe pulpeciki w sosie koperkowym

4.98 (184 ocen)

Pyszne pulpeciki z dodatkiem zdrowej marchewki w sosie koperkowym :) jeśli dzieci nie lubią marchewki w tym daniu możną ją przemycić:)

Składniki:

  • pulpety:
    250 g mięsa mielonego
    1 mała marchewka
    1 jajko
    2 łyżki bułki tartej
    1 łyżka posiekanego koperku
    sól i pieprz
    mąka do obtoczenia

    sos:
    1 l wody
    2 łyżeczki mąki
    2 łyżeczki śmietany
    vegeta
    1 pęczek koperku
    sól i pieprz
Wystaw ocenę:

4.98 (184 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Pulpety

Marchewkowe pulpeciki w sosie koperkowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mięso wymieszać ze startą na małych oczkach marchewką,jajkiem,bułką tartą,koperkiem i przyprawić.Uformować kuleczki i obtoczyć w mące.
    W garnku zagotować wodę,dodać vegetę i koperek. Do gotującej się wody wrzucać pulpeciki. Gotować około 15 minut.Dodać mąkę i śmietanę. Przyprawić i jeszcze chwilę pogotować aż sos zgęstnieje.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Koper Marchewka Mięso

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować