Marchewkowa raita

0 (0 ocen)

  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Raita to tradycyjny indyjski sos, który często służy jako dodatek do głównego rodzaju. Można urozmaicać go poprzez dodawanie rożnych przypraw i warzyw.

  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:


  • - Przyprawa do raita Santa Maria: 1 opakowanie
    - jogurt naturalny: 200 mililitrów
    - marchewki duże: 2 sztuki
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Przystawki Sosy

Marchewkowa raita - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Przygotuj raitę według przepisu na opakowaniu i odstaw do lodówki na ok. 30 minut. W międzyczasie zetrzyj marchewkę na tarce na drobnych oczkach. Dodaj do raity i wymieszaj. Podawaj jako dodatek do kurczaka lub dań kuchni indyjskiej.

    Więcej informacji na stronie santamaria24.pl
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Indyjska Dieta hinduska

Podobne przepisy

To może cię zainteresować