Zamiast owsianki jest jaglanka. Kasza jaglana nie zawiera glutenu, nie zakwasza organizmu (ma odczyn zasadowy) ma mnóstwo minerałów i witamin, polecana wszystkim na diecie. No i do tego jest pyszna!
Dla 2 osób
Składniki:
6 łyżek kaszy jaglanej
3 marchewki
2 jabłka
300 ml wody
100 ml soku marchwiowego (niesłodzonego)
100 ml soku ananasowego
połówka grejpfruta
garść migdałów, pestek słonecznika i sezamu
2 łyżeczki cynamonu
szczypta imbiru
Marchewkowa jaglanka na słodko - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Kaszę płuczemy gorącą, przegotowaną wodą, następnie gotujemy w 300 ml wody przez ok. 20 min. Pod koniec gotowania dodajemy sok marchwiowy i ananasowy.
2.Marchewki i jabłka obieramy i trzemy na tarce, na małych oczkach. Następnie na małe kawałeczki kroimy grejpfruta.
Całość dodajemy do już prawie ugotowanej kaszy, gotujemy jeszcze chwilę.
Doprawiamy cynamonem i imbirem.
Podajemy z migdałami, orzechami i pestkami
Komentarze