MARCHEWKA Z GROSZKIEM

0 (0 ocen)

  • 25 min

Dla smakoszy marchewki i groszku polecam doskonałe połączenie. Smakuje wspaniale z ziemniakami, mięsem, rybą i sadzonymi jajkami.

  • 25 min

Składniki:

  • Składniki :
    4 średnie marchewki
    1 puszka groszku (może być świeży)
    śmietana 18 % (ok. 170 g)
    1 łyżeczka masła
    1 i 1/2 łyżka mąki
    liść laurowy, 4 ziarenka angielskiego ziela
    ząbek czosnku
    trochę posiekanej natki pietruszki i koperku
    sól, pieprz, słodka mielona papryka, jarzynka

Marchewka z groszkiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • MARCHEWKA Z GROSZKIEM 1. Marchewkę obieramy, kroimy w kosteczkę. Zalewamy zimną wodą. Dodajemy liść laurowy, angielskie ziele i czosnek, lekko solimy. Gotujemy na małym ogniu do miękkości. Następnie wlewamy groszek razem z zalewą. Mąkę rozprowadzamy w małej ilości zimnej wody razem ze śmietaną. Wlewamy do garnka, dodajemy masło i wrzucamy przyprawy. Gotujemy przez chwilę. Posypujemy natką i koperkiem.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy