Marchewka z czosnkiem i korniszonami na ciepło

0 (0 ocen)

Prosty w przygotowaniu,rozgrzewający i zdrowy dodatek na ciepło do głównego dania.Świetnie komponuje się z kotletami mielonymi.

Składniki:

  • 5 dużych marchewek
    5 ząbków czosnku
    5 średnich ogórków konserwowych
    2 łyżki masła
    sól,pieprz

Marchewka z czosnkiem i korniszonami na ciepło - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • marchew z czosnkiem 1. Marchewki obrać,umyć,pokroić w słupki.
    Czosnek obrać,posiekać drobno.
    Marchew z czosnkiem wymieszać razem,zalać wodą,gotować na pół miękko.
  • 2. Ogórki korniszone pokroić w plasterki, dodać do garnka wraz z masłem oraz przyprawami wg.smaku,wymieszać.
    Dusić pod przykryciem do całkowitej miękkości marchewki.
  • 3. Dodatek podawać na ciepło do dania głównego np.kaszy,ziemniaków z mięsem czy rybą.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy