Marchewka po mazursku

4.5 (158 ocen)

  • Dla 5 osób
  • Łatwy

Bardzo smaczny sposób na marchewkę rodem z kuchni Mazur:)

  • Dla 5 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • - marchewka: 40 dekagramów
    - ziemniaki: 25 dekagramów
    - mleko: 120 mililitrów
    - woda: 200 mililitrów
    - masło: 2 dekagramy
    - sól: 1 szczypta
    - cukier: 1 szczypta
    - natka pietruszka posiekana: 2 łyżki
Wystaw ocenę:

4.5 (158 ocen)

Zobacz również:

Przystawki

Marchewka po mazursku - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Marchewka po mazursku 1. Marchewkę i ziemniaki umyć, obrać i oczyścić.
  • Marchewka po mazursku 2. Przygotowaną marchew pokroić w kostkę, ugotować na półmiękko w mleku z wodą i solą.
  • Marchewka po mazursku 3. Ziemniaki pokroić w kostkę, dodać do marchwi i ugotować do miękkości.
  • Marchewka po mazursku 4. Wszystko utłuc na miazgę tłuczkiem do ziemniaków, doprawić do smaku.
  • Marchewka po mazursku 5. Podawać polana masłem i posypaną posiekaną natką pietruszki.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska Wegetariańska

Podobne przepisy

To może cię zainteresować