Manicotti nadziewane białą kiełbasą i marchewką

0 (0 ocen)

  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Manicotti czyli rękawy, to makaronowe rurki, które wypełniłam pysznym farszem z białej kiełbasy, marchewki i szczypiorku. Posypane smażonym boczkiem smakują bosko. To mój autorski przepis.

  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Składniki:


  • - makaron Manicotti lub Cannelloni (10 rurek makaronowych): 10 sztuk
    - biała kiełbasa (surowa lub parzona): 4 sztuki
    - marchew (średniej wielkości): 2 sztuki
    - szczypiorek: 1 pęczek
    - boczek wędzony (chudy/plasterki): 4 plastry
    - sól: 1 łyżeczka
    - olej (rzepakowy): 2 łyżki
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Przystawki

Manicotti nadziewane białą kiełbasą i marchewką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Marchew obrać, pokroić w cienkie plasterki. Szczypiorek posiekać.
  • 2. Makaron ugotować w osolonej wodzie z dodatkiem oleju i marchewki (18-20 minut). Odcedzić. 10-12 plasterków marchewki pozostawić do dekoracji. Resztę drobno pokroić.
  • 3. Boczek pokroić, podsmażyć na oleju.
  • 4. Białą kiełbasę wrzucić do wrzątku, gotować 20-25 minut. Odcedzić, obrać, zmiksować. Wymieszać z marchewką i posiekanym szczypiorkiem.
  • Makaronowe pyszności dla dwojga 5. Makaronowe rękawy napełnić farszem z białej kiełbasy, posypać boczkiem i szczypiorkiem. Udekorować marchewką. Danie smakuje zarówno na ciepło, jak i na zimno.
  • 6. Rady:
    1. Farsz do rurek makaronu nakładam łyżeczką.
    2. Szczypiorek można zastąpić pietruszką lub ulubionymi świeżymi ziołami.
    3. Makaron ugotować al dente i delikatnie wyjmować z wody.
    4. Wodę, w której gotowała się kielbasa i marchew można wykorzystać do ugotowania żurku.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Biała kiełbasa Marchewka

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować