Mango Lassi

0 (0 ocen)

  • 10 min

Mango lassi to indyjski napój z miąższu mango na bazie jogurtu i wody. Dla mnie to koktajl na dobry początek dnia! Na szczęście w Polsce można dostać świeże, dojrzałe mango o każdej porze roku ;)

  • 10 min

Składniki:

  • Składniki, 2 porcje:

    • 1 duże dojrzałe mango
    • 300 ml jogurtu naturalnego
    • 1/2 szklanki wody mineralnej
    • 1 łyżka miodu
    • opcjonalnie szczypta zmielonego kardamonu lub kostki lodu








Mango lassi - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Mango Lassi 1. Mango obrać ze skórki. Następnie nożem obkroić miąższ usuwając pestkę. Miąższ włożyć do blendera, dodać pozostałe składniki: jogurt, wodę, miód. Miksować długo i dokładnie do otrzymania musu o gładkiej konsystencji.
    Rozlać do szklaneczek i gotowe!

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy