Mango lassi

0 (0 ocen)

  • 10 min
  • Dla 2 osób

Mango lassi pyszny koktajl na upalne dni

  • 10 min
  • Dla 2 osób

Składniki:

  • - 1 duże dojrzałe mango,
    - ok. 250-500 g jogurtu naturalnego do picia (ilość jogurtu zależy od słodkości mango) (np. Danone),
    - 1/2 szklanki mleka/wody (aby rozcieńczyć napój ew. może być kefir aby zmniejszyć słodkość mango),
    - szczypta przypraw korzennych: kardamon mielony, cynamon lub mieszanka przypraw do kaw i deserów (np. Kamis).
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Napoje Koktajl Smoothie

Mango lassi - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mango obieramy, wykrajamy miąższ dookoła płaskiej pestki. Następnie przekładamy owoc do blendera. Blendujemy na jednolity mus. Dodajemy jogurt+wodę/mleko/kefir. Moje mango było naprawdę słodkie, także pominęłam dodatkowe słodzenie (gdy, wasze jest mało słodkie polecam posłodzić miodem), dałam więcej jogurtu naturalnego i dodatkowo kefir. Gdy wolimy bardziej rzadsze napoje możemy rozcieńczyć wodą/mlekiem (do smaku i do odpowiedniej według nas gęstości). Na koniec dodajemy trochę przypraw (szczyptę) kardamonu, cynamonu ew. mieszanki przypraw korzennych do piernika czy mieszanki przypraw do kaw i deserów (np. Kamis). Na końcu porządnie chłodzimy ew. dodajemy kostki lodu. Smacznego :)
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Mango

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Indyjska

Podobne przepisy

To może cię zainteresować