Mandarynki wiśniowe z cynamonem i kardamonem

0 (0 ocen)

  • Dla 8 osób
  • Łatwy

Fantastyczny smak! Idealna delikatna, lekka i orzeźwiająca przekąska, nie tylko podczas wigilijnej kolacji :)

  • Dla 8 osób
  • Łatwy

Składniki:


  • - mandarynki: 8 sztuk
    - wiśniówka: 3 łyżki
    - woda: 100 mililitrów
    - brązowy cukier: 2 łyżki
    - wiśnie drylowane: 12 sztuk
    - cynamon: 1 łyżeczka
    - kardamon: 2 szczypty
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Desery Wiśniówka

Mandarynki wiśniowe z cynamonem i kardamonem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mandarynki obrać ze skórek używając bardzo ostrego noża.
  • 2. W rondelku zagotować wodę z cukrem, cynamonem i kardamonem, dodać wiśniówkę, wiśnie i mandarynki. Dusić przez kilka minut a następnie wyłowić mandarynki. Pozostały sok gotować na maleńkim ogniu aż zredukuje się jego objętość.
  • 3. Mandarynki w tym czasie wrzucić na rozgrzaną patelnię i delikatnie zrumienić przez ok 1-2 min na każdą stronę.
  • 4. Mandarynki ułożyć na półmisku razem z wiśniami, polać syropem.
    Podawać ciepłe.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Cynamon Kardamon Mandarynki Wiśnie

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować