Mamusine buraczki

5 (150 ocen)

  • 15 min

Nigdy nie kupuję buraczków w słoiku zawsze robię je sama według przepisu mojej mamuśki są wyborne. Polecam

  • 15 min

Składniki:

  • 2 kg buraków
    1 jabłko
    1 cebula
    2 łyżki oliwy
    sól
    pieprz
    cukier
    odrobina soku z cytryny lub ocet
Wystaw ocenę:

5 (150 ocen)

Zobacz również:

Tarty Sałatki

Mamusine buraczki - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Buraki myję. Wkładam do garnka z wodą i gotuję do miękkości. Czekam aż ostygną. Buraki, jabłko, cebulę obieram i ścieram na tarce o grubych oczkach. Dodaję oliwę oraz do smaku: sól, pieprz, cukier, sok z cytryny lub ocet. Buraczki wkładam do słoiczków i pasteryzuję ok 10 min. Smacznego

Porady

Buraczków nie trzeba pasteryzować jeśli je zjemy w ciągu 1,5 tyg.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Buraki

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować