Maliny na zimę

4.5 (184 ocen)

  • 40 min
  • Dla 3 osób
  • Łatwy

Maliny na zimę - zdrowe, pachnące i smaczne

  • 40 min
  • Dla 3 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • Maliny dowolna ilość
    3 łyżki cukru na każdy 0,5 litrowy słoik
Wystaw ocenę:

4.5 (184 ocen)

Zobacz również:

Przetwory

Maliny na zimę - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Przebrane maliny (swojskich nie płuczę) układać w słoikach przesypując je cukrem ( na dno słoika 1 łyżka cukru, po łyżce cukru też na środek i na górę słoika). Odstawić, aby maliny puściły sok i wtedy uzupełnić malinami do pełna. Zakręcić i pasteryzować ok 8-10 minut.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Maliny

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska Podwieczorek

Podobne przepisy

To może cię zainteresować