Malinowy szał

0 (0 ocen)

  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Idealny deser na cały rok

  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:


  • - zmielony twaróg: 500 gramów
    - śmietanakremówka: 500 mililitrów
    - cukier puder: 50 gramów
    - ekstrakt śmietankowy: 1 łyżeczka
    - sok z cytryny: 1 łyżka
    - maliny: 500 gramów
    - Żelatyna: 2 łyżki
    - cukier: 2 łyżki

Malinowy szał - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Rozsmakuj się w kinie 1. Krok 1
    Dokładnie wymieszaj twaróg z cukrem pudrem, ekstraktem śmietankowym oraz sokiem z cytryny.
    Krok 2
    Ubij bitą śmietanę. Najlepiej ubijać śmietanę, która jest mocno schłodzona.
    Krok 3
    Połącz ze sobą rezultaty poprzednich dwóch kroków.
    Krok 4
    Przełóż masę do pucharków. Ja dodatkowo na spód pucharków dałam świeżych malin. Pucharki schowaj do lodówki.
    Poczekaj, aż masa stężeje.
    Krok 5
    Maliny, cukier (ja dodałam 2 łyżeczki, wszystko zależy od słodkości malin i Twoich upodobań) i żelatynę włóż do garnuszka. Podgrzewaj i mieszaj, aż nie rozpuści się żelatyna. Odstaw do przestudzenia.
    Krok 6
    Malinowy mus połóż na wierzch sernikowej masy. Odstaw do lodówki. Po godzinie deser powinien być dobry do zjedzenia.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy