Malinowy ocet

4.5 (158 ocen)

  • 2 godz.

Ocet malinowy to rarytas, którego nie kupicie w sklepie. Wykonanie jest niezwykle proste, wystarczy tylko wymieszać dwa składniki i od czasu do czasu potrząsnąć słoikiem, po czym zlać i delektować się jego smakiem w różnych sosach vinegret.

  • 2 godz.

Składniki:

  • • 1 szklanka malin
    • 1 szklanka octu winnego białego
Wystaw ocenę:

4.5 (158 ocen)

Zobacz również:

Przetwory

Malinowy ocet - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. • Maliny zalać octem i szczelnie zamknąć, najlepiej w słoiku.
    • Odstawić na 3 dni, często potrząsając słoikiem.
    • Po 3 dniach przecedzić ocet wyciskając sok z malin na sitku.
    • Przelać do buteleczki, np. po occie winnym.

Porady

Taki ocet może stać spokojnie do następnego sezonu malinowego.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Maliny Ocet

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować