Malinowy niby sernik

0 (0 ocen)

  • 2 godz.

Różowy, malinowy "sernik", który schłodzony w smaku przypomina sernik na zimno, pyszny. Nie ma tutaj sera, tylko śmietana a zamiast całych jajek są same białka.

  • 2 godz.

Składniki:

  • 800 g kwaśnej śmietany (2 opakowania po 400 g)
    2 opakowania budyniu waniliowego
    4 białka
    200 g malin
    1 szklanka cukru

    1 paczka okrągłych biszkoptów
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Serniki Desery

Malinowy niby sernik - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Maliny zmiksować blenderem. Białka ubić na sztywną pianę. Śmietanę, budynie, cukier, zmiksowane maliny i cukier waniliowy dobrze zmiksować. Dodać ubitą pianę z białek, delikatnie wymieszać łyżką. Tortownicę o średnicy 24 cm wyłożyć okrągłymi biszkoptami. Żeby biszkopty nie podpłynęły w górę, łyżką nakładać masę "serową" aż do zakrycia biszkoptów. Resztę wlać do tortownicy. Piekarnik rozgrzać do 180°C. Piec 30 minut, po tym czasie przykryć folią aluminiową i piec jeszcze ok. 45 minut. Zostawić do całkowitego wystudzenia, a następnie włożyć do oziębienia do lodówki.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Maliny Ser biały Śmietana

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować