Malinowy, domowy budyń

4.5 (192 ocen)

  • 20 min

Wiem, wiem w sklepie można kupić malinowy budyń. Ale przygotowany w domu zdecydowanie lepiej smakuje:) Polecam. Smakuje na zimno i ciepło!

  • 20 min

Składniki:

  • Składniki:
    • 1 litr mleka,
    • 4 płaskie łyżki mąki ziemniaczanej,
    • 2,5 szklanki malin,
    • Cukier do smaku (około 2 łyżki),

    Dodatkowo:
    • świeże owoce do dekoracji,
    • 3-6 kostek białej czekolady do dekoracji,
    • Świeże listki maliny do dekoracji
Wystaw ocenę:

4.5 (192 ocen)

Zobacz również:

Desery

Malinowy, domowy budyń - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Maliny miksujemy i przecieramy przez sito by usunąć z nich pestki.
    Połowę mleka łączymy z otrzymanym sokiem i zagotowujemy. W drugiej połowie mleka rozpuszczamy mąkę. Przygotowaną mieszaniną zalewamy gotujące mleko. Gotujemy budyń, słodzimy do smaku.

    Gorący rozlewamy do przygotowanych pucharków lub po prostu na talerze. Podajemy ze świeżymi owocami oraz posypane startą białą czekoladą.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Budyń Maliny

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować