Malinowy domek

0 (0 ocen)

  • 3 godz.

Pyszniutki deser, który robi się dość łatwo i szybko.

  • 3 godz.

Składniki:

  • Składniki na biszkopt:
    - 4 jaja
    - 4 łyżki mąki
    - 6 łyżek cukru
    - 1 łyżeczka proszku do pieczenia
    Masa:
    - 450g malin (świeżych lub mrożonych)
    - 2 galaretki malinowe
    - cukier puder do dekoracji
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Desery Biszkopty Galaretki

Malinowy domek - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Biszkopt: Białka ubić na sztywno. Dalej ubijając wsypać cukier i żółtka. Następnie dodać mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia. Dobrze wymieszać. Wylać na blachę 32x21 wyłożoną papierem do pieczenia. Piec około 15-20 minut w 180 stopniach. Upieczone ciasto wyjąć i przełożyć razem z papierem do foremki keksowej 32x8. Lekko docisnąć do formy i ułożyć, aby ciasto nie wystawało. Pozostawić do ostygnięcia.
  • 2. Masa: 2 galaretki rozpuścić w 400ml wrzącej wody i ostudzić. Maliny zmiksować i połączyć z tężejącymi galaretkami. Mus wylać na biszkopt.
    Ciasto odstawić na około 2 godziny do lodówki . Następnie foremkę z ciastem przykryć deseczką i odwrócić do góry dnem. Zdjąć formę, papier i posypać cukrem pudrem.

Porady

Jeśli użyjemy mrożonych malin, galaretki szybciej stężeją.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Biszkopty Galaretka Maliny

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Mrożenie

Podobne przepisy

To może cię zainteresować