Malinowy deser

0 (0 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Świetnie sprawdza się jako zakończenie uroczystego obiadu.

Składniki:

  • Na 2 porcje:
    ● 30 dag malin
    ● 200 ml śmietanki kremówki 30-proc.
    ● 10 dag bezików
    ● 2 łyżki likieru kokosowego
    ● listki mięty lub melisy do dekoracji

Malinowy deser - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Maliny myjemy, osuszamy. Śmietankę ubijamy. Połowę malin rozgniatamy widelcem, dodajemy do śmietanki.
  • 2. Beziki kruszymy na grube kawałki. Dodajemy z likierem do śmietanki. Mieszamy.
  • 3. Na dnie pucharków układamy maliny, przykrywamy masą śmietankowo-bezową oraz resztą malin. Wierzch deseru dekorujemy listkami mięty lub melisy.

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

PPWS_05-2013

Komentarze

Podobne przepisy