Malinowo-jogurtowa delicja - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Biszkopt: białka ubij na sztywną pianę. Wsyp cukier i ubijając dodawaj po jednym żółtku. Obydwie mąki przesiej z proszkiem do pieczenia. Ciasto przełóż do wyłożonej papierem do pieczenia formy o wym.25x30cm. Piecz 30 minut w 170 st. Wystudź.
2.Masa malinowa: galaretkę rozpuść w szklance wody, odstaw do stężenia. Maliny oczyść, połowę zmiksuj, dodaj 3 łyżki cukru pudru.Połącz z dwoma jogurtami i wlej tężejącą galaretkę. Masę wylej na biszkopt, a gdy będzie zastygać rozłóż herbatniki.
3.Masa jogurtowa: żelatynę rozpuść w niewielkiej ilości wody. Gdy napęcznieje, rozpuść podgrzewając i połącz z pozostałymi jogurtami. Do masy jogurtowej dodaj dwie łyżki cukru pudru i całość zmiksuj. Masę przelej na herbatniki. Powtykaj pozostałe maliny i posyp startą czekoladą. Ciasto odstaw w chłodne miejsce do całkowitego zastygnięcia, a najlepiej na całą noc.
Komentarze