Malinówka

4.5 (145 ocen)

Przepis dostałam od kolegi z pracy.

Składniki:

  • * 1 1/2 kg Malin ( czerwonych lub białych)
    * 1 litr spirytusu
    * 1 kg cukru
Wystaw ocenę:

4.5 (145 ocen)

Zobacz również:

Napoje

Malinówka - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Maliny zmiksować, włożyć do dużego słoika zasypać cukrem, odstawić na dwa dni przykryte gazą.
  • 2. Po dwóch dniach zalać spirytusem pozostawić na 3 - 4 dni. Po tym czasie przefiltrować przez gazę i zabutelkować na pół roku
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Maliny

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować