Malinowe serniczki na zimno

5 (196 ocen)

  • Dla 6 osób

Prosty deser z przepysznymi malinami :) Ledwie co stężał , a już go nie było ... ;) Polecam !

  • Dla 6 osób

Składniki:

  • 400g serka waniliowego homogenizowanego

    2 jajka ( sparzone wrzątkiem )

    3 łyżeczki żelatyny

    pół szklanki mleka ( gorącego )

    3 łyżki cukru

    2 galaretki malinowe

    2 szklanki malin
Wystaw ocenę:

5 (196 ocen)

Zobacz również:

Serniki Desery Galaretki

Malinowe serniczki na zimno - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • malinowe serniczki 1. Jedną galaretkę przygotowujemy według przepisu na opakowaniu i odstawiamy do przestudzenia . Drugą rozpuszczamy w połowie wody podanej na opakowaniu i również odstawiamy .

    Oddzielamy żółtka od białek .

    Żółtka ubijamy z cukrem na puszystą masę . Dodajemy serek waniliowy .

    Żelatynę rozpuszczamy w gorącym mleku .

    Białka ubijamy na sztywno .

    Do masy serowej dodajemy pół szklanki malin i dobrze miksujemy .

    Masę serowo-malinową mieszamy z przestudzoną żelatyną i mniejszą porcją galaretki . Następnie delikatnie dodajemy ubite białka . Wlewamy do przygotowanych salaterek i odstawiamy do lodówki do zastygnięcia .

    Na stężałą masę serowo-malinową układamy pozostałe maliny .

    Ostudzoną galaretkę wlewamy na zastygłą masę i maliny , ponownie wkładamy do lodówki na kilka godzin ( najlepiej na całą noc ) .
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Galaretka Maliny Ser biały

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować