MALINOWA PIANKA

0 (0 ocen)

  • 25 min

Pyszny deser na upalne dni

  • 25 min

Składniki:

  • 2 białka
    2 szkl malin
    1,5 szkl cukru

Malinowa pianka - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. maliny myjemy i wykładamy na papierowy ręcznik, aby odsączyć nadmiar wody,
    kilka zostawiamy do dekoracji, pozostałe miksujemy
  • 2. białka ubijamy na sztywną pianę, powoli i stopniowo wsypujemy 1 szkl cukru
  • 3. następnie stopniowo dodajemy zmiksowane maliny i pozostałą 1/2 szkl cukru
    ubijamy jeszcze z 10 min
  • 4. wkładamy do pucharków i wstawiamy do lodówki na ok 4 godz
    przed podaniem udekorować malinami

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy