SERNIK NA ZIMNO - MALINOWA PIANKA

0 (0 ocen)

  • 1 godz. 30 min

Prosta, delikatna w smaku, pyszna!

  • 1 godz. 30 min

Składniki:

  • opakowanie dużych okrągłych biszkoptów
    2 kubki śmietany kremówki po 330 ml każdy
    70 dag malin
    4 łyżki żelatyny
    cukier puder do smaku
    do dekoracji: czekoladowe posypki, rureczki, figurki

Sernik na zimno - malinowa pianka - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Dno tortownicy wyłożyć biszkoptami. Tak samo poustawiać biszkopty na bokach opierając każdy pomiędzy
    biszkoptami na dnie. Śmietany kremówki ubijamy na sztywno. dodajemy cukru pudru wg smaku. Żelatynę zalewamy
    zimną wodą, mieszamy, jak napęcznieje podgrzewamy do rozpuszczenia.Studzimy, wlewamy do ubitej kremówki.
    Miksujemy. Maliny blendujemy, dodajemy do ubitej śmietany.Masę wylewamy do tortownicy. Odstawiamy do
    lodówki do stężenia. Kiedy stężeje ozdabiamy wg upodobań.

Komentarze

Podobne przepisy