Małe słodkie ślimaki

0 (0 ocen)

  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Małe słodkie ślimaki z ciasta francuskiego są wspaniałym dodatkiem do kawy, ale przede wszystkim uwielbiają je dzieci...

  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Składniki:


  • - ciasto frnacuskie (gotowe/arkusz): 1 sztuka
    - cukier waniliowy (małe opakowanie): 16 gramów
    - masło (roztopione): 1 łyżka
    - cynamon (mielony): 2 łyżki

Małe słodkie ślimaki - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Arkusz ciasta francuskiego przeciąć wzdłuż na pół. Posmarować masłem, posypać cukrem waniliowym i cynamonem.
  • 2. Zwinąć ciasto w dwa rulony, każdy z nich pokroić na 1-2 cm kawałki, ułożyć na blasze ciętą stroną do blachy, powstaną zawijańce.
  • 3. Ciasteczka piec 15 minut w temperaturze 220 stopni C.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy