Małe co nie co,ze śmietaną i konfiturą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Przygotowanie:
Wszystko wrzucamy do miski. Najpierw siekamy nożem, a jak powstaną grudki, szybko zagniatamy(ciasto można podzielić na dwie części i jedną część wymieszać z odrobiną kakao). Wkładamy do lodówki na 1 godzinę.
2.Odrywamy kulki ciasta wielkości orzecha włoskiego i wylepiamy nim foremki(w tym celu najlepszymi pomocnikami są dzieci:) )
Pieczemy około 15-20 minut w temp. 200 st. Piekarnik powinien być nagrzany.Babeczki zostawiamy do wystygnięcia.
3. Śmietanę ubić z dodatkiem cukru pudru.Babeczki rozłożyć na każdą nałożyć ok.łyżeczki konfitury na to szprycą z końcówką gwiazdą wycisnąć śmietanę udekorować pozostałą konfitura.
Porady
Do śmietany można dodać rozrobionej w małej ilości wody zelatynę..Jeśli spody pod babeczki zostaną to można je wykorzystać w póżniejszym czasie przechowujemy je w tedy w szczelnie zamkniętym pojemniku.
Komentarze