Małdrzyki krakowskie

0 (0 ocen)

Pyszne placuszki , które zasmakują zwłaszcza dzieciom .

Składniki:

  • 250 g twarogu półtłustego

    2 jajka

    1 cukier waniliowy

    szczypta soli

    2 łyżki cukru

    1 szklanka mąki

    1/2 szklanki mleka

    olej do smażenia

Małdrzyki krakowskie - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Twaróg przepuścić przez praskę .

    Dodać do niego jajka , szczyptę soli , cukier i cukier waniliowy , zmiksować .

    Dodać mąkę i mleko , ponownie zmiksować .

    Na patelni rozgrzać olej , nakładać łyżką ciasto formując placuszki .

    Usmażyć placuszki na rumiono z obu stron .

    Podawać posypane cukrem pudrem .

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy