Makrela ze szpinakiem i słonecznikiem

4.99 (142 ocen)

  • 20 min

Bardzo szybkie i proste danie.

  • 20 min

Składniki:



  • 1/2 wędzonej makreli
    5 kawałków mrożonego szpinaku w brykiecie
    2 łyżki słonecznika
    1 łyżka masła
    czosnek granulowany
    pieprz ziołowy
    sól

Wystaw ocenę:

4.99 (142 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Makrela ze szpinakiem i słonecznikiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Rozgrzewamy łyżkę masła na patelni. Dodajemy słonecznik oraz zamrożony szpinak. Podsmażamy do momentu, aż woda prawie całkiem odpruje. Z makreli dokładnie usuwamy wszystkie ości. Kroimy ją na kawałki. Dodajemy do szpinaku. Doprawiamy czosnkiem, pieprzem ziołowym i solą. Podsmażamy jeszcze przez chwilę.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Makrela Słonecznik Szpinak

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować