makrela z oliwkami, pieczarkami, twarogiem na ostro

0 (0 ocen)

pyszna makrela do ciemnego pieczywa...............SMACZNEGO!!!

Składniki:

  • makrela wędzona 1 duża, cebula biała 1 mała, cebula czerwona 1 mała, oliwki zielone 10 sztuk, pieczarki marynowane 10 sztuk, papryka marynowana 1 średnia/ostra, twaróg 20 dag/śmietankowy, jajka ugotowane na twardo 2 sztuki

Makrela z oliwkami, pieczarkami, twarogiem na ostro - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • etap 1. pieczarki marynowane na słodko-kwaśno, oliwki pokroić drobniej, cebule pokroić drobno, papryczkę chilli marynowaną pokroić drobno razem z pestkami..........

    świeżą makrelę wędzoną dokładnie obrać z ości i włożyć do miski...........

    wsypać pokrojone składniki, dodać twaróg śmietankowy i wszystko dokładnie wymieszać..........

    na koniec dodać posiekane jajka ugotowane na twardo, nie trzeba dawać majonezu bo twaróg jest mocno śmietankowy-wilgotny, ale jeśli twaróg jest zbyt suchy to można dodać majonez lub oliwę

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy