Makrela na dwa sposoby

0 (0 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Nawet ci, którzy nie przepadają za rybami, skuszą się choć na jedną kanapkę.

Składniki:

  • ● wędzona makrela
    ● pieprz
    Pasta I: 2 średnie konserwowe ogórki
    ● 2 jajka
    ● 2 łyżki majonezu
    Pasta II: kilka piórek szczypiorku
    ● olej

Makrela na dwa sposoby - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Makrelę obieramy, usuwamy
    kręgosłup i ości, mięso
    rozdrabniamy.
  • 2. Pasta I: jajka gotujemy na
    twardo. Studzimy, obieramy
    i razem z ogórkami kroimy
    w małą kostkę. Mieszamy
    z połową ryby. Dodajemy majonez,
    ponownie mieszamy
    i doprawiamy pieprzem.
  • 3. Pasta II: szczypiorek myjemy,
    osuszamy, siekamy i wsypujemy
    do drugiej porcji ryby.
    Wlewamy trochę oleju, mieszamy
    i doprawiamy pieprzem.

Porady

Past nie solimy, ale możemy je skropić sokiem z cytryny.

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

PPK_09-2010

Komentarze

Podobne przepisy