Makowiec z migdałami

0 (0 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Mam trzy córki, które chętnie mi pomagają. Lubimy piec ciasta.

Składniki:

  • ● 13 dag migdałów
    ● 85 dag masy makowej
    ● 6 jajek
    ● 15 dag gorzkiej czekolady
    ● 5 dag bakalii (rodzynki, orzechy, suszone morele lub kandyzowana skórka pomarańczowa)
    ● 1/3 szkl. kremówki
    ● 10 dag białej czekolady
    ● wiśnie
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Makowiec Desery

Makowiec z migdałami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Migdały mielimy, miksujemy z masą makową. Stopniowo dodajemy jajka i bakalie. Delikatnie mieszamy z kremówką i posiekaną gorzką czekoladą.
  • 2. Ciasto pieczemy w wyłożonej papierem do pieczenia tortownicy (śr. 26 cm) 50 minut w temperaturze 175 °C. Dekorujemy startą białą czekoladą i wiśniami.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Bakalie Biała czekolada Mak Migdały Wiśnie

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

PP_12-2013

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Boże narodzenie

Podobne przepisy

To może cię zainteresować