Makowiec japoński

5 (156 ocen)

Pyszne ciasto bez mąki dla odchudzających się łasuchów:)

Składniki:

  • - 1 szklanka cukru
    - 8 jaj
    - 20 dag margaryny
    - 500 g sparzonego i zmielonego maku
    - 5 jabłek
    - 1 szklanka kaszy manny
    - 1 czubata łyżka proszku do pieczenia
    - ewentualnie rodzynki
Wystaw ocenę:

5 (156 ocen)

Zobacz również:

Ciasta Desery

Makowiec japoński - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Margarynę topimy i studzimy. Jabłka obieramy i ścieramy na tarce o dużych oczkach. Jajka ubijamy z cukrem do białości. Dodajemy do nich roztopiony tłuszcz i resztę składników. Dokładnie mieszamy. Na koniec możemy dodać rodzynki. Dużą keksówkę wykładamy papierem do pieczenia i wlewamy ciasto. Pieczemy w temp 180C ok godziny. Można polać czekoladą.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Jabłka Mak

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować