Makowiec

4.5 (199 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Ciasto jest wyśmienite w smaku i stosunkowo łatwe do przygotowania.

Składniki:

  • kostka margaryny
    40 dag cukru
    7 jajek
    9 dag kaszy manny
    30 dag maku
    1,5 łyżeczki proszku do pieczenia
    45 dag startych jabłek
    polewa czekoladowa
    10 dag orzechów
    10 dag rodzynek
Wystaw ocenę:

4.5 (199 ocen)

Zobacz również:

Desery

Makowiec - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Margarynę ucieramy na puch, wsypując cukier i dodając
    po żółtku. Wsypujemy mak wymieszany z kaszą i proszkiem. Wkładamy
    jabłka. Miksujemy na wolnych obrotach. Dodajemy posiekane orzechy i rodzynki. Delikatnie mieszamy z ubitymi białkami.
  • 2. Ciasto wylewamy na wyłożoną pergaminem blachę (24x37 cm). Pieczemy ok. 50 minut w 180 °C. Studzimy. Dekorujemy polewą.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Mak

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

PP_12-2011

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować