1.Z 1/2 szklanki ciepłego mleka , 1 łyżki mąki , 1 łyżki cukru oraz drożdże wymieszać dokładnie. Odstawiamy do wyrośnięcia.
2.Do miski dodajemy żółtka , rozpuszczoną margarynę, resztę cukru , sól szczypta oraz cukier waniliowy. Wymieszać wszystko w robocie kuchennym. Na koniec wyrabiamy ciasto ręcznie żeby odchodziło od dłoni . Pozostawiamy do wyrośnięcia.
3.Na koniec wyrabiamy ciasto ręcznie żeby odchodziło od dłoni . Pozostawiamy do wyrośnięcia.
4. Po wyrośnięciu ciasto dzielimy na 2 części rozwałkować jedną i posmarować gotową masą makową z puszki i zwijamy roladę . To samo robimy z drugą częścią ciasta.
5.Obydwie rolady dajemy na posmarowaną blaszkę i odstawiamy na około 40 minut aby ładnie podrosły. Po tym czasie wstawiamy do nagrzanego piekarnika na około 40 minut w temperaturze 160 stopni.
6.Gotowe rolady polewamy polewą czekoladową mleczną i posypujemy wiórkami kokosowi.
Komentarze