Makowe pole z jabłkami i kruszonka

0 (0 ocen)

  • 60 min

Pyszne , smaczne i sycace ciasto. Maslanka i jogurt oraz jabłka , skryte pod kakaowa kruszonką sprawiaja ze ciassto jest wilgotne i aromatyczne .Polecam.

  • 60 min

Składniki:

  • 3 szkl. mąki
    1,5 szkl. cukru
    2 łyżeczki proszku do pieczenia
    cukier waniliowy
    1, 5 szklnki mielonego maku
    szczypta soli
    4 jajka
    1 szkl. oleju
    400 g jogurtu naturalnego
    4łyzki maslanki
    3 jabłka
    cynamon


    Kruszonka :

    3 łyżki masła
    pół szklanki mąki orkiszowej pełnoziarnistej
    5 łyżek cukru
    łyzeczka kako

    -oraz
    polewa czekoladowa
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Makowiec Desery

Makowe pole z jabłkami i kruszonka - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. 1 Ze składników wyrobic kruszonke.
    2. Masło nalezy roztopić , dodać mąkę i cukier , wymieszać .
    Jajka roztrzepać , dodać reszte składników i całośc wymieszac
    3 Mase wylać na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia.
    Jabłka pokroić na cienkie krązki lub słupki o gr. około 1 cm i położyć na ciasto , posypać kakaowa kruszonką i wstawić do nagrzanego piekarnika .
    Piec ok. 40 minut do suchego patyczka

    . Gotowy mozna gdzieniegdzie polac polewa czekoladowa albo delikatnie posypac cukrem pudrem.

Porady

Blacha o wymiarach 25 x 37

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować