Makowe muffinki

0 (0 ocen)

Małe słodkości

Składniki:

  • 1/2 szklaki zmielonego maku
    1 mały jogurt naturalny (200 ml)
    1 jajko
    1/2 szklanki oleju kokosowego
    1 i 3/4 szklanki mąki
    2 łyżki miodu
    2 łyżki cukru
    1 łyżeczka sody
    szczypta soli
    do dekoracji:
    polewa czekoladowa
    kolorowe posypki

Makowe muffinki - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mąkę, sodę, cukier i mak wymieszać. Jajko roztrzepać z jogurtem, olejem kokosowym i miodem. Sypkie składniki wymieszać z płynnymi. Formę do muffinek natłuścić, napełnić masą i piec 20 minut w piekarniku rozgrzanym do 170 stopni (termoobieg) . Wystudzone babeczki udekorować polewą i posypkami.

Komentarze

Podobne przepisy