Przepyszna alternatywa dla tradycyjnych kokosanek Mak i kokos wyśmienicie razem smakują. Polecam!
Składniki:
4 białka w temperaturze pokojowej
szczypta soli
1/2 łyżeczki proszku do pieczenia
200 g kokosu
100 g maku
100 ml oleju w temperaturze pokojowej
100 g cukru pudru
Makowe kokoski - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Białka ubić na sztywno z solą, stopniowo dodawać cukier puder, cały czas miksując, a następnie olej i zmiksować. Na koniec wsypać mak, kokos i proszek do pieczenia. Delikatnie wymieszać. Z ciasta uformować kulki i umieścić je na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Piec w 175st.C około 15 minut do zarumienienia. Upieczone makowe kokoski wyjąć i ostudzić na kratce. Smacznego! ( inspiracja/ źródło: blog "Takie tam pichcenie")
Komentarze