Makowe kokoski

0 (0 ocen)

Przepyszna alternatywa dla tradycyjnych kokosanek Mak i kokos wyśmienicie razem smakują. Polecam!

Składniki:

  • 4 białka w temperaturze pokojowej
    szczypta soli
    1/2 łyżeczki proszku do pieczenia
    200 g kokosu
    100 g maku
    100 ml oleju w temperaturze pokojowej
    100 g cukru pudru

Makowe kokoski - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Białka ubić na sztywno z solą, stopniowo dodawać cukier puder, cały czas miksując, a następnie olej i zmiksować. Na koniec wsypać mak, kokos i proszek do pieczenia. Delikatnie wymieszać. Z ciasta uformować kulki i umieścić je na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Piec w 175st.C około 15 minut do zarumienienia. Upieczone makowe kokoski wyjąć i ostudzić na kratce. Smacznego! ( inspiracja/ źródło: blog "Takie tam pichcenie")

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy