Makowe bez mąki

0 (0 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Bardzo lubię piec ciasta. Cała moja 4-osobowa rodzina przepada za tym nietypowym wypiekiem.

Składniki:

  • ● 6 białek
    ● 20 dag wiórków kokosowych
    ● po 1 szkl. maku i cukru
    ● 1/2 szkl. przegotowanej wody
    ● aromat cytrynowy
    ● waniliowy krem do tortów
    ● 2 galaretki
    ● brzoskwinie z puszki
    ● sól

Makowe bez mąki - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Białka ubijamy na pianę ze
    szczyptą soli. Nie przerywając
    ubijania, dodajemy cukier.
    Wsypujemy mak i wiórki, delikatnie
    mieszamy. Wykładamy
    na blachę i pieczemy ok.
    30 minut w temp. 180 °C.
  • 2. Krem waniliowy i galaretki
    przygotowujemy wg przepisów
    na opakowaniu. Gdy ciasto
    ostygnie, nasączamy je
    wodą z 2 łyżkami cukru i kilkoma
    kroplami aromatu. Smarujemy
    kremem. Na wierz chu
    układamy brzoskwinie pokrojone
    w grubą kostkę. Zalewamy
    tężejącymi galaretkami.

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

PPWS_07-2009

Komentarze

Podobne przepisy