Makaronowe muszle z łososiem i ricottą z koperkową nutą

4.5 (186 ocen)

  • 30 min

Potrawa jest prosta do wykonania, a jednocześnie wykwintna i niezwykle efektowna na stole. Doskonała jako przystawka lub danie na lekką kolację. Potrawa o włoskich korzeniach.

  • 30 min

Składniki:

  • Makaron muszle
    Łosoś wędzony
    Serek ricotta
    Świeży koperek
    Sól, pieprz
Wystaw ocenę:

4.5 (186 ocen)

Zobacz również:

Przystawki

Makaronowe muszle z łososiem i ricottą z koperkową nutą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Makaron ugotować al dente, wg instrukcji na opakowaniu. Oddzielnie wymieszać rozdrobnionego łososia z ricottą, doprawić koperkiem, solą i pieprzem. Tak przygotowanym farszem nadziewać ostrożnie muszle. Do podania posypać koperkiem. Podawać na zimno. Smacznego.

Porady

Należy uważać, żeby muszle się nie połamały podczas gotowania. Można dodać również kilka kropli oleju do wody, aby uniknąć sklejania makaronu.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Łosoś Makaron

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Włoska Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować