Makaronowe lato

0 (0 ocen)

Sałatka dobra do mięs i wędlin

Składniki:

  • puszka kukurydzy
    duża cebula
    dwa duże pomidory
    jedna czerwona papryka
    opakowanie makaronu w kształcie ryżu
    jeden podłużny ogórek zielony
    sól, pieprz cytrynowy
    jogurt typu greckiego
    majonez

Makaronowe lato - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Cebulę, ogórek oraz paprykę kroimy w kostkę, pomidory parzymy i kroimy w kostkę. Makaron gotujemy według wymagań na opakowaniu. Do miski z pokrojonymi składnikami dodajemy kukurydzę, mieszamy. Dodajemy 3 łyżki jogurtu oraz 2 łyżki majonezu, doprawiamy solą i pieprzem cytrynowym według uznania. Całość mieszamy i odstawiamy do lodówki. Gotową sałatkę możemy udekorować ćwiartkami pomidorków koktajlowych.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy