Makaronowe koszyczki z jabłkowo - orzechowym musem

0 (0 ocen)

  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Chrupiące Makaronowe koszyczki z jabłkowo - orzechowym musem i zakręconą słodką śmietanką.

  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • - makaron lasagne: 2 sztuki
    - jabłko: 2 sztuki
    - orzechy laskowe: 50 gramów
    - cynamon: 1 łyżka
    - śmietana 36%: 100 mililitrów
    - cukier puder: 2 łyżki
    - olej do głębokiego smażenia: 500 mililitrów
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Desery Mus Musy

Makaronowe koszyczki z jabłkowo - orzechowym musem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • makaronowe koszyczki 1. Makaron lasagne gotujemy wg.przepisu na opakowaniu.

    Osuszamy papierowym ręcznikiem.

    Kroimy na połówki.

    W głębokim garnku rozgrzewamy olej.

    Każdą połówkę makaronu umieszczamy w chochelce do zupy ( pojedynczo! ).

    Przygniatamy delikatnie drewnianą dużą łyżką.

    Wkładamy do nagrzanego oleju.

    Smażymy kilka minut do momentu uzyskania złotej skórki.

    Wyciągamy.

    Odstawiamy do osuszenia.

    Jabłka obieramy.

    Kroimy w drobną kosteczkę i prażymy na patelni z odrobiną wody i cynamonem.
    ( Możemy dodać niewielką ilość cukru pudru! ).

    Dodajemy pokrojone na pół orzechy laskowe.

    Przygotowanym musem napełniamy makaronowe koszyczki.

    Dekorujemy śmietaną ubitą z cukrem pudrem. zajadamy!

    Smacznego!
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Jabłka Makaron Orzechy

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować