Makaronowe koraliki

0 (0 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Chodzę do liceum. W soboty gotuję dla całej rodziny.

Składniki:

  • ● 50 dag parówek
    ● kostka bulionowa
    ● 50 dag makaronu spaghetti
    ● 2 łyżki mąki
    ● koncentrat pomidorowy
    ● pieprz
    ● listki bazylii
    ● tarty parmezan

Makaronowe koraliki - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Parówki kroimy w plasterki
    o grubości ok. 1 cm. Wbijamy
    w nie po 5-6 nitek makaronu.
    Gotujemy w osolonym wrzątku
    ok. 10 minut. Odcedzamy.
  • 2. Zagotowujemy 1,5 szklanki
    wody, dodajemy kostkę
    i koncentrat. Doprawiamy.
    Mąkę rozrabiamy w 1/2
    szklanki wody, wlewamy do
    sosu i chwilę gotujemy.
  • 3. Makaron podajemy z sosem,
    posypany parmezanem
    i udekorowany bazylią.

Notka redakcyjna

PPWS_09-2010

Komentarze

Podobne przepisy