Makaronowa wariacja

5 (184 ocen)

  • 45 min

Uwielbiam fikuśne makarony :D

  • 45 min

Składniki:

  • 250 g trzykolorowego makaronu route
    250 g mięsa mielonego
    1 duża marchewka
    1 mała pietruszka
    1/4 średniego selera
    1 por (razem z zielona częścią)
    1/3 słoika pędów bambusa w zalewie
    1 opakowanie krojonych pomidorów
    3 ząbki czosnku
    słodka i ostra papryka
    sól, pieprz
    zioła prowansalskie
Wystaw ocenę:

5 (184 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Makaronowa wariacja - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Warzywa z mięsem 1. Nastawić wodę ma makaron. Warzywa pokroić w zapałkę, pora w półplasterki. Mięso wymieszać z przeciśniętym czosnkiem, solą, pieprzem, słodką i ostrą papryką. Na rozgrzany tłuszcz wrzucić marchewkę, pietruszkę i selera. Podsmażyć 5-10 minut. Dodać mięso. Kiedy zmieni kolor dodać pora i bambusa. Smażyć 10 minut.
  • Makaron z sosem 2. Na patelnie wlać pomidory z kartonika, dokładnie wymieszać, podsmażyć 5 minut, doprawić do smaku i dodać ugotowany al dente makaron. Wymieszać. Podawać udekorowane zieleniną. Smacznego :)
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Bambus Mięso Makaron

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować